Praha.cz

 
Nacházíte se: Zprávy
Za zážitky do pražského metra
Pondělí, 27. červen 2016 06:20
Za zážitky do pražského metra

Praha je městem plným památek. Pražané i turisté zde však zažijí i spoustu zážitků. Mezi jedny z nich patří i Zážitková turistika, kterou nabízí Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP). Zavzpomínat si na časy dávno minulé mohou nejen příznivci historických souprav pražského metra, pro které jsou vypsány nové termíny jízd.

Celý článek...
 
Praha navýší pomoc pro bezdomovce
Neděle, 26. červen 2016 12:57

V pražských ulicích teď bude nabízet odbornou pomoc lidem bez přístřeší více terénních pracovníků - Praha tím chce ještě více zefektivnit pomoc lidem, kteří se, mnohdy ne vlastní vinnou, ocitli na ulici. Navýšení počtu terénních pracovníků zahrnula Praha i do své aktualizované Koncepce řešení problematiky bezdomovectví pro období 2013-2020.

Celý článek...
 
Pozvánka - letní divadelní scéna v Braníku
Neděle, 26. červen 2016 08:54

Nová letní divadelní scéna s názvem LETNÍ DIVADELNÍ DVŮR vznikla v Braníku! Premiéra letošní branické letní divadelní sezóny se uskuteční v nově zrekonstruovaném Branické divadle ve čtvrtek 30. června 2016, další představení už budou pokračovat na nově zřízené letní scéně v Dominikánském dvoře.

Celý článek...
 
Prodloužení tramvajové tratě z Divoké Šárky na Dědinu
Sobota, 25. červen 2016 12:37
Prodloužení tramvajové tratě z Divoké Šárky na Dědinu

Od poloviny osmdesátých let se v pražských územních plánech počítá se zavedením tramvajové linky na sídliště Dědina. Avšak v loňském roce zaznamenal vypracovaný stavební záměr pro Prahu 6 negativní ohlasy místních obyvatel. Nyní se výstavba tramvajové tratě z Divoké Šárky na Dědinu posunula o krok blíž. Záměr prošel změnami a připravuje se jeho schválení. S případným zahájením výstavby by se mělo začít nejdříve v roce 2018.

Celý článek...
 
Bublinářům v centru metropole hrozí za znečištění prostranství postihy
Sobota, 25. červen 2016 07:10
Bublinářům v centru metropole hrozí za znečištění prostranství postihy

Snad každý z nás zná ten obrázek dítěte, které se snaží vyfouknout z foukátka bublifuku, co největší bublinu. Množství a velikost těchto bublin je zanedbatelné v porovnání s těmi, se kterými se mohou lidé setkat v pražských ulicích v rámci pouliční produkce „bublinářů“. Některé kolemjdoucí létající bubliny pobaví, jiné nikoli. Skvrny na oblečení, zbytky saponátu na právě zakoupeném jídle či podrážděné oči těch nejmenších jim na oblibě příliš nepřidávají.

Celý článek...
 
Praha 7 má nový projekt, oběti domácího násilí budou mít mnohem větší podporu
Pátek, 24. červen 2016 07:27

Na Praze 7 vznikl zcela unikátní projekt - svoji činnost zahájila Komunitní skupina pro řešení případů domácího násilí. Cílem projektu je zvýšit informovanost široké veřejnosti o problematice domácího násilí, zaměřit se na prevenci a propojit odborníky s ohroženými osobami či lidmi, kteří s těmito osobami přicházejí do kontaktu.

Celý článek...
 
Připravte se na dopravní výluky, v Praze se budou opravovat rušné tramvajové tratě a křižovatky
Pátek, 24. červen 2016 06:20

Pražany letos hodně potráví dopravní výluky, které naplánoval Dopravní podnik - zejména opravy některých tramvajových tratí. Pokud často jezdíte tramvají v úseku I. P. Pavlova – Karlovo náměstí – Náměstí Míru, přes Tylovo náměstí, Čechův most nebo po nábřeží Kapitána Jaroše u Letenského tunelu, pak se informace o výlukách týkají právě vás.

Celý článek...
 


Strana 7 z 333